pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bruschetta szpinakowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

bruschetta szpinakowo-pomidorowa z olejem lnianym

Bruschetta szpinakowo-pomidorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bruschetta szpinakowo-pomidorowa

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta szpinakowo-pomidorowa
Z pomidorów wykrajamy zielone gniazdo. Kroimy w plasterki, a następnie w kostkę. Na patelnie rozpuszczamy masło. Wrzucamy mrożony szpinak. Smażymy do momentu wyparowania wody. Czosnek drobno siekamy. Dodajemy do smażącego się szpinaku. Całość zalewamy śmietaną. Mieszamy i smażymy kilka minut, aż powstanie gęsta masa. Świeże liście bazylii drobno siekamy. Dodajemy do pokrojonego pomidora. Solimy obficie do smaku i mieszamy. Bagietki pokrojone w kromki prażymy na patelni grillowej. Ciepłe smarujemy z jednej strony olejem lnianym. Na posmarowaną stronę nakładamy szpinak. Na szpinak masę pomidorową. Przekąska jest gotowa. Smacznego.
Bruschetta szpinakowo-pomidorowa
Szpinak smażymy na maśle z dodatkiem czosnku
Bruschetta szpinakowo-pomidorowa
Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy posiekaną bazylią
Bruschetta szpinakowo-pomidorowa
Bagietki kroimy w kromki i grillujemy na patelni, smarujemy olejem lnianym
Bruschetta szpinakowo-pomidorowa
Na wierzch kładizemy usmażonym szpinak a na niego masę pomidorową