pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Bruschetta z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardziej sytsza wersja popularnej włoskiej przekąski

Bruschetta z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bruschetta z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z jajkiem
Pomidory kroję w plasterki wzdłuż jak to zostało pokazane na zdjęciu (wtedy środek pomidora nam „nie wypada”). Następnie w kostkę. Obficie oprószam solą i odstawiam do lodówki. Po kilkunastu minutach wylewam płyny z pomidora. Dodaję potarty czosnek, ponownie solę oraz wlewam olej lniany. Dodaję jeszcze posiekaną świeżą bazylię oraz pokrojone w drobną kostkę jajka. Mieszam. Ciabatę kroję na mniejsze kawałki i opiekam na złoto. Na ciepłą bułkę nakładam masę pomidorowo-jajeczną. Smacznego.
Bruschetta z jajkiem
Pomidory kroję w plasterki wycinając zieloną część
Bruschetta z jajkiem
Odsączam wodę i dodaję olej, czosnek oraz sól
Bruschetta z jajkiem
Jeszcze jajka oraz posiekana bazylia i wszystko mieszam
Bruschetta z jajkiem
Ciabatę zapiekam na rumiany kolor

Tagi:

jajko jajka