Sposób przygotowania:
Bruschetta z łososiowym szaszłykiem
Na początek z gałązek rozmatynu zdejmij większość igiełek, zostaw tylko na końcu, by powstała "miotełka". Następnie zdejmij skórę z łososia i pokrój go na ok. 1,5-2 cm kostki i włóż do miseczki. Łososia należy zalać sokiem z cytryny i jednej pomarańczy (gdy używam pomarańczy jedynie na sok zawsze przedtem obieram wierzchnią część skórki - i suszę do ciast lub dekoruję potrawę). Do tego należy dodać łyżeczkę garam masali, dokładnie wymieszać i odstawić. Drugą pomarańczę należy dokłądnie obrać ze skórki, by nie było żadnych białych części. Najlepiej obkroić ją nożem. Następnie pokroić pomarańczę w 1,5 centymetrowe cząstki, a jabłko w 3 mm talarki. Na obrane gałązki rozmarynu nadziewać kawałeczki ryby, przekładane kawałkami jabłka i pomarańczy. Gotowe szaszłykismażyć na patelni (najlepiej grilowej). W tym samym czasie na patelni obok zrumienić na sucho kromki chleba. Z ostatniej pomarańczy wycisnąć sok. Posmarować zrumienione kromki masłem, ułożyć na nich szaszłyki, polać sosikiem powstałym w trakcie ich smażenia, posypać siekanym chili i dodać w kieliszku sok z pomarańczy. Pychota !!!