Sposób przygotowania:
Brzdąc
Biszkopt: ubić na sztywno białka, dodać cukier i ubijać, aż się rozpuści. Następnie dodać żółta i delikatnie wymieszać. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszać. Wyłożyć ciasto do okrągłej tortownicy i piec przez 30 min. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na trzy krążki. Krem: żółtka, cukier, mąkę oraz mleko dokładnie wymieszać i cały czas mieszając, podgrzewać na małym ogniu. Kiedy masa się zagotuje i zacznie gęstnieć, przykryć ją i odstawić do ostygnięcia. W tym czasie utrzeć tłuszcz z kakao i stopniowo dodawać wystudzoną masę. Na końcu delikatnie mieszając dodać ubite na sztywną pianę dwa białka. Krążki biszkoptu nasączyć osłodzoną mocną herbatą z wódką i przełożyć kremem, pozostawiając trochę masy do posmarowania wierzchu i boków ciasta. Smacznego