Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Brzoskwinie na cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Apetyczne połączenie chrupiącego ciasta z rozpływającym się serkiem i brzoskwiniami.

Brzoskwinie na cieście francuskim

Składniki:

Brzoskwinie na cieście francuskim

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 50 g cukru
  • 40 g masła
  • 2 jajka
  • puszka brzoskwiń
  • ½ łyżeczki cynamonu

 

Sposób przygotowania:

Brzoskwinie na cieście francuskim
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i plastry ciasta ułożyć na blasze. Jajka ubić z cukrem na puch, dodać masło i ser, dokładnie wymieszać. Masą waniliową posmaruj kawałki ciasta zostawiając miejsce od brzegu. Brzoskwinie odsączyć i ułożyć serku. Posypać cynamonem. Piec ok. 15-20 min w temp 200 st. C.