Sposób przygotowania:
Ciasto brzoskwiniowe na zimnoGalaretki i żelatyna:

Obie galaretki należy przyrządzić osobno zgodnie z przepisem z opakowania i ostudzić, a żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody.
Masa:

Śmietanę ubić, ale niekoniecznie idealnie na sztywno i wymieszać z cukrem, mlekiem w proszku oraz nadal miksując - połączyć z serkiem brzoskwiniowym.
Na końcu dodać przestygniętą żelatynę.
Całość:

Spód oraz boki formy wysłać papierem do pieczenia i wyłożyć herbatnikami delikatnie maczanymi w galaretce pomarańczowej.
Masę rozsmarować na ciastkach i całość schłodzić w lodówce, aby lekko stężała.
Po tym czasie na zastygniętej masie ułożyć koleją warstwę ciastek i brzoskwinie uprzednio pokrojone w plasterki.
Ciasto zalać tężejącą galaretką cytrynową i wstawić do lodówki.
gusia1000