Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowiec bez pieczeniaETAP 1:
Formę 25x25cm wyłożyć papierem lub folią spożywczą. Ułożyć pierwszą warstwę ciastek.
Brzoskwinie obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Dusić, aż będą mięciutkie. Zblendować i wymieszać z proszkiem jednej galaretki. Odstawić do wystygnięcia.
Mleko z kartonu zagotować z cukrem i masłem. Przestudzić. Letnie zmiksować z mlekiem w proszku.
Połowę tej masy wylać na herbatniki i przykryć drugą warstwą ciastek. Na to wyłożyć gęstniejący mus brzoskwiniowy, znów ułożyć ciastka. Wylać drugą połowę masy mlecznej. Ułożyć ciastka. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, dodać sok z cytryny, wystudzić. Tężejącą wyłożyć na ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez noc.
biedroneczki
WanilioweImprowizacj
biedroneczki napisał(a):
mocsłodkości
lukrowanepierniczki