Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowiec bez pieczeniaETAP 1:
Formę 25x25cm wyłożyć papierem lub folią spożywczą. Ułożyć pierwszą warstwę ciastek. 
Brzoskwinie obrać ze skórki, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Dusić, aż będą mięciutkie. Zblendować i wymieszać z proszkiem jednej galaretki. Odstawić do wystygnięcia. 
Mleko z kartonu zagotować z cukrem i masłem. Przestudzić. Letnie zmiksować z mlekiem w proszku. 
Połowę tej masy wylać na herbatniki i przykryć drugą warstwą ciastek. Na to wyłożyć gęstniejący mus brzoskwiniowy, znów ułożyć ciastka. Wylać drugą połowę masy mlecznej. Ułożyć ciastka. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody, dodać sok z cytryny, wystudzić. Tężejącą wyłożyć na ciasto. 
Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez noc.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
biedroneczki
WanilioweImprowizacj
biedroneczki napisał(a):
mocsłodkości
lukrowanepierniczki