Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowiec bez pieczenia
Masa: Syrop zagotować z cukrem. W 1 szkl. wody rozpuścić budynie i żółtka. Wlać do gotującego się syropu. Cały czas mieszając gotować do zgęstnienia. Następnie zdjąć z ognia i pozostawić do wystudzenia. Masło utrzeć do puszystości, stopniowo dodawać budyń, za każdym razem zmiksować do uzyskania jednolitego kremu. Do 2/3 masy dodać pokrojone w kostkę cztery połówki brzoskwiń, wymieszać.
ETAP 1:
Tortownicę o średnicy 25 cm wyłożyć folią aluminiową/ papierem do pieczenia. Na dnie poukładać biszkopty, a następnie wysmarować je 2/3 masy. Na to ponownie biszkopty i część masy bez brzoskwiń.
ETAP 2:
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wrzącej wody. Pozostałe brzoskwinie zmiksować na puree, dodać go galaretki i wymieszać. Lekko tężejącą wylać na masę. Schłodzić w lodówce do stężenia. Smacznego! (inspiracja/ źródło: Zjem to!)
misia5