Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowo-malinowe crumble
Wszystkie składniki na kruszonkę rozetrzeć w palcach i odstawić do lodówki. Brzoskwinie umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę. Dodać maliny, cukier i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać.
Owoce przełożyć do naczynia żaroodpornego (jednego większego lub kilku kokilek).
Kruszonkę wyciągnąć z lodówki i posypać nią owoce. Crumble piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut, do zarumienienia.
Podawać ciepłe.
Owoce przełożyć do naczynia żaroodpornego (jednego większego lub kilku kokilek).
Kruszonkę wyciągnąć z lodówki i posypać nią owoce. Crumble piec w 180 stopniach przez ok. 20 minut, do zarumienienia.
Podawać ciepłe.
Magdalena88
Holly
Marika-