Sunnymood

Sunnymood

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Brzoskwiniowy serniczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wspaniały, delikatny sernik z owocową nutą.

Brzoskwiniowy serniczek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brzoskwiniowy serniczek

 

  • Ciasto:

 

  • 1.5 sztuki margaryny
  • 3 szklanki mąki
  • 2 szklanki cukru
  • 7 jaj
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • Masa serowa:
  • 1 kg sera białego
  • 1 budyń śmietankowy
  • Puszka brzoskwinii

Sposób przygotowania:

Brzoskwiniowy serniczek
Z 3 szklanek mąki, kostki margaryny, 3 łyżek cukru, 5 żółtek, 3 łyżeczek proszku do pieczenia ugnieć ciasto. Następnie podziel je na dwie części: większą ułóż w uprzednio wysmarowanej formie. Aby przygotować masę serową 1 kg sera zmiksuj z 2 jajami, budyniem śmietankowym, 1/2 szklanki cukru i 1/2 kostki margaryny. Ser wyłóż na ciasto w formie. Brzoskwinie odcedź i pokrój na plasterki a następnie ułóż równomiernie masie serowej. Ubij pianę z 5 białek i szklanki cukru a następnie nałóż ją na masę serową. Pozostałą część ciasta zetrzyj na tarce na wcześniej przygotowaną bezę. Ciasto włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut w 180 stopniach.
Brzoskwiniowy serniczek
Ciasto ugnieć a następnie równomiernie rozłóż w formie.
Brzoskwiniowy serniczek
Ser zmiksuj z budyniem, jajami, cukrem i margaryną.
Brzoskwiniowy serniczek
Pokrojone w półksiężyce brzoskwinie wyłóż na masę serową.
Brzoskwiniowy serniczek
Następnie na ciasto nałóż masę bezową i całość posyp startym na tarce ciastem.

Tagi:

sery ciasto ser