Sposób przygotowania:
Brzoskwiniowy serniczek
Z 3 szklanek mąki, kostki margaryny, 3 łyżek cukru, 5 żółtek, 3 łyżeczek proszku do pieczenia ugnieć ciasto. Następnie podziel je na dwie części: większą ułóż w uprzednio wysmarowanej formie. Aby przygotować masę serową 1 kg sera zmiksuj z 2 jajami, budyniem śmietankowym, 1/2 szklanki cukru i 1/2 kostki margaryny. Ser wyłóż na ciasto w formie. Brzoskwinie odcedź i pokrój na plasterki a następnie ułóż równomiernie masie serowej. Ubij pianę z 5 białek i szklanki cukru a następnie nałóż ją na masę serową. Pozostałą część ciasta zetrzyj na tarce na wcześniej przygotowaną bezę. Ciasto włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 50 minut w 180 stopniach.