Sposób przygotowania:
Bucatini z sosem pomidorowym
Pomidory myjemy, osuszamy, kroimy na ósemki. Do rondla wlewamy 2 łyżki oliwy z oliwek, dodajemy pokrojony w plasterki ząbek czosnku i przesmażamy 1 minutę.
Dodajemy pokrojone pomidory i smażymy je 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy ogień i dusimy pomidory pod przykryciem około 45 minut.
Pomidory przecieramy przez sitko i z powrotem przelewamy do rondelka, doprawiamy je do smaku solą , pieprzem i cukrem, mieszamy. Pomidory odparowujemy jeszcze około 15 minut lub do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta. Odcedzamy, przekładamy do sosu pomidorowego – mieszamy.
Makaron serwujemy gorący skropiony oliwą z oliwek, posypany listkami oregano lub bazylii i parmezanem ; )
Dodajemy pokrojone pomidory i smażymy je 10 minut. Po tym czasie zmniejszamy ogień i dusimy pomidory pod przykryciem około 45 minut.
Pomidory przecieramy przez sitko i z powrotem przelewamy do rondelka, doprawiamy je do smaku solą , pieprzem i cukrem, mieszamy. Pomidory odparowujemy jeszcze około 15 minut lub do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta. Odcedzamy, przekładamy do sosu pomidorowego – mieszamy.
Makaron serwujemy gorący skropiony oliwą z oliwek, posypany listkami oregano lub bazylii i parmezanem ; )