Sposób przygotowania:
Budyń kakaowy domowy wg Buni :
Rozpuścić w rondelku masło. Wsypać na nie kakao i dobrze wymieszać .Dodać cukier i 1/2 szklanki wody. Zagotować mieszając .Zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut . Dolać mleko ( 1/2 szklanki zostawić ) i ponownie zagotować .Rozmieszać żółtka z zimnym mlekiem i mąką ziemniaczaną i wlać na gotujące się mleko. Ogrzewać mieszając aż budyń zgęstnieje .
Przelać do 3 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać cukrem trzcinowym .Dekorować białą czekoladą , kawałkami mlecznej czekolady .
Przelać do 3 czarek .Zostawić by lekko przestygł. Posypać cukrem trzcinowym .Dekorować białą czekoladą , kawałkami mlecznej czekolady .
góralka
zewa
justynak223
luna
Babciagramolka
Hi hi - odkarmiam wnuki ( podobno niejadki wybrzydzające przy jedzeniu - to wersja mojej córy ) .Jak na razie wciągaja wszystko 5 razy dziennie - a mnie kręgosłup trzaska od stania w kuchni . Jak sobie przypomną o tym , ze istnieje coś takiego jak pierogi to sie chyba zapłaczę. Desery to jeszcze przeżyję.
wedith1
Natala1210
iwi69