Sposób przygotowania:
Domowy budyń waniliowo - migdałowy
400 ml mleka zagotować wraz z nasionkami wanilii oraz połamaną na kawałki czekoladą.
W reszcie mleka rozrobić surowe żółtka oraz obydwie mąki i tarte migdały.
Bardzo dokładnie wymieszać, by nie było grudek.
Tak przygotowaną masę wlać na gotujące się mleko.
Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje.
Rozlać do miseczek i odstawić do ostygnięcia.
Podawać z dodatkiem domowej konfitury.
W reszcie mleka rozrobić surowe żółtka oraz obydwie mąki i tarte migdały.
Bardzo dokładnie wymieszać, by nie było grudek.
Tak przygotowaną masę wlać na gotujące się mleko.
Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje.
Rozlać do miseczek i odstawić do ostygnięcia.
Podawać z dodatkiem domowej konfitury.
mocsłodkości