czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Domowy budyń waniliowo - migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Domowy budyń wcale nie jest bardziej pracochłonny od tego kupnego, ale smakiem zdecydowanie go przewyższa! Dzieci zawsze domagają się dokładki :)

Domowy budyń waniliowo - migdałowy

Składniki:

Domowy budyń waniliowo - migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy budyń waniliowo - migdałowy
400 ml mleka zagotować wraz z nasionkami wanilii oraz połamaną na kawałki czekoladą.

W reszcie mleka rozrobić surowe żółtka oraz obydwie mąki i tarte migdały.

Bardzo dokładnie wymieszać, by nie było grudek.

Tak przygotowaną masę wlać na gotujące się mleko.

Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje.

Rozlać do miseczek i odstawić do ostygnięcia.

Podawać z dodatkiem domowej konfitury.

Tagi:

deser budyń