olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Budyń z czerstwej bułki i borówek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetny i szybki budyń z czerstwej bułki i pozostałości z lodówki i półek

Budyń z czerstwej bułki i borówek

Składniki:

Budyń z czerstwej bułki i borówek

 

Sposób przygotowania:

Budyń z czerstwej bułki i borówek
Bułkę pokroić w drobną kostkę. Mleko połączyć z jajami i cukrem, roztrzepać trzepaczką dodając bułkę, tartą bułkę i opłukane uprzednio borówki. Nałożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką, szczelnie zamknąć i gotować w kąpieli wodnej ok.60 min. Ugotowany budyń wyjąć z formy i polać sosem morelowym.