Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Budyń z galaretką.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Połączenie dwóch deserów w jeden:)

Budyń z galaretką.

Składniki:

Budyń z galaretką.

 

  • 1budyń waniliowy(Dr.Oetker)
  • 1 galaretka truskawkowa(Dr.Oetker)
  • 1/2 litra mleka(do budyniu)
  • 1/2 litra wody(do galaretki)
  • 2 truskawki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Budyń z galaretką.
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.Zawartość proszku budyniowego dziele na pół,1/2 litra mleka też na pół i z jednej połowy robimy budyń,wlewamy do salaterek na ok 1/4 wysokości do zastygnięcia.Następnie wlewamy tężejąca już galaretkę na wystudzony budyń też ok 1/4 wysokości i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galaretki.Jak już nam zastygnie galaretka robimy z drugiej porcji budyń studzimy i wlewamy na galaretkę wstawiamy do lodówki. Jak zastygnie wierzch budyniu, to kroimy truskawki w plastry i dekorujemy wierzch.Smacznego. Resztę galaretki rozlewamy do innych salaterek na wieczorny deserek:)