Sposób przygotowania:
Domowy budyń szpinakowy z dodatkami
Umyty szpinak przekładamy do kielicha blendera, dolewamy mleko i blendujemy. Przelewamy 3/4 szpinakowego mleka do garnka, dodajemy cukier i masło oraz wstawiamy garnek na mały gaz.
Zagotowujemy, mieszamy od czasu do czasu. W tym czasie do pozostałego mleka dodajemy żółtko i obie mąki, mieszamy trzepaczką aby nie było grudek. Do gotującego się zielonego mleka wlewamy resztę płynu z mąkami i mieszamy. Zagotowujemy budyń i przez chwilę gotujemy cały czas mieszając.
Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Lekko przestudzony budyń przekładamy do dwóch pucharków i odstawiamy do ostudzenia.
Następnie na górę budyniu wlewamy jogurt naturalny i dekorujemy chrupiącymi wafelkami. Smacznego.
Zagotowujemy, mieszamy od czasu do czasu. W tym czasie do pozostałego mleka dodajemy żółtko i obie mąki, mieszamy trzepaczką aby nie było grudek. Do gotującego się zielonego mleka wlewamy resztę płynu z mąkami i mieszamy. Zagotowujemy budyń i przez chwilę gotujemy cały czas mieszając.
Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do przestygnięcia. Lekko przestudzony budyń przekładamy do dwóch pucharków i odstawiamy do ostudzenia.
Następnie na górę budyniu wlewamy jogurt naturalny i dekorujemy chrupiącymi wafelkami. Smacznego.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dzięki