Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe bezglutenowePrzygotowanie bananów:
Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski i rozgnieść dokładnie widelcem.
Przygotowanie ciasta:
Do bananów dolać mleko oraz sok z cytryny, wymieszać. Wsypać mąkę z proszkiem i solą, wymieszać na gładką masę.
Roztapianie czekolady:
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i wrzucić na naczynia do roztapiania w kąpieli wodnej albo do miski. Ustawić naczynie nad garnkiem z gotującą się i parującą wodą i roztapiać czekoladę często mieszając.
Pieczenie:
Czekoladę wlać do pozostałych składników, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm. Ciasto piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po upieczeniu studzić pół godziny w lekko uchylonym piekarniku. Smacznego!
biedroneczki
Czekoladka 2