marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Budyń ze szpinaku.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masło utrzeć z żółtkiem,namoczyć bułkę w mleku i czysty,posiekany szpinak.Ubić pianę,dodać do masy.Nałożyć masę do formy.Gotować.

Budyń ze szpinaku.

Składniki:

Budyń ze szpinaku.

 

  • 20 dkg.szpinaku,
  • 1 jajko,
  • 2 dkg.czerstwej bułki,
  • 25 ml.mleka,
  • 1 dkg.masła,
  • 5 g.tartej bułki,
  • 1 g.soli.

Sposób przygotowania:

Budyń ze szpinaku.
Masło utrzeć z żółtkiem,dodać namoczoną w mleku bułkę oraz opłukany i posiekany szpinak.Do wymieszanej masy dodać pianę
z białka,lekko wymieszać i nałożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.Gotować pod przykrywką.