iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Budyniowa babka z majonezem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka w wykonaniu i bardzo pyszna babka z dodatkiem budyniu i majonezu, ciasto jest delikatne jak puszek.

Budyniowa babka z majonezem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Budyniowa babka z majonezem

ciasto:

Sposób przygotowania:

Budyniowa babka z majonezem
Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, pod koniec ubijania dosypać porcjami cukier i ubić na szklistą bezę , żółtka rozmieszać widelcem i wlać do ubitych białek, mieszać przez chwilkę na najmniejszych obrotach robota. Obie mąki, budyń i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie połączyć przy pomocy łyżki z masą jajeczną, na koniec do ciasta dodać majonez i otartą skórkę z cytryny. 

Formę do babki dokładnie wysmarować masłem i wyspać bułką tartą, przełożyć ciasto.

Piec w temp. 175 st około 40-45 minut po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Budyniowa babka z majonezem
Szybka w wykonaniu i bardzo pyszna babka z dodatkiem budyniu

Tagi:

ciasto babka