Sposób przygotowania:
Budyniowa babka z majonezem
Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli, pod koniec ubijania dosypać porcjami cukier i ubić na szklistą bezę , żółtka rozmieszać widelcem i wlać do ubitych białek, mieszać przez chwilkę na najmniejszych obrotach robota. Obie mąki, budyń i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie połączyć przy pomocy łyżki z masą jajeczną, na koniec do ciasta dodać majonez i otartą skórkę z cytryny.
Formę do babki dokładnie wysmarować masłem i wyspać bułką tartą, przełożyć ciasto.
Piec w temp. 175 st około 40-45 minut po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Formę do babki dokładnie wysmarować masłem i wyspać bułką tartą, przełożyć ciasto.
Piec w temp. 175 st około 40-45 minut po upieczeniu i wystudzeniu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
redakcja
SylaUla