Sposób przygotowania:
Lekki torcik śmietanowy na ciasteczkowym spodzie
Ciastka zmielić blenderem, dodać stopione letnie masło i mieszać do całkowitego połączenia. Masą powinna wyglądać jak mokry piasek. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy masę dociskając. Wkładamy do lodówki. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo zimną galaretkę (2 galaretki rozrobione w 0,5 L wrzątku) i miksujemy na wolnych obrotach.
Masę śmietanową wylewamy na spód, na wierzch układamy pokrojone owoce, wkładamy do lodówki do stężenia.
Trzecią galaretkę rozrabiamy w 1,5 szkl wody (szkl 250 ml). Gdy zacznie powoli tężeć wylewamy na wierzch torcik. Wkładamy ponownie do lodówki.
Smacznego:-)
Masę śmietanową wylewamy na spód, na wierzch układamy pokrojone owoce, wkładamy do lodówki do stężenia.
Trzecią galaretkę rozrabiamy w 1,5 szkl wody (szkl 250 ml). Gdy zacznie powoli tężeć wylewamy na wierzch torcik. Wkładamy ponownie do lodówki.
Smacznego:-)
redakcja