Sposób przygotowania:
Ciasto marmurkowe/zebraETAP 1:
Jajka wybić do miski, wsypać cukier waniliowy i kryształ i ucierać do powstania puszystej masy. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i po łyżce dodawać do jajek cały czas miksując. Następnie dolać olej, zmiksować do połączenia składników i dolać wodę. Znów zmiksować do połączenia.
Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać 2 łyżki mąki i wymieszać. Do drugiej dodać kakao i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylewać na przemian po łyżce jasnego i ciemnego ciasta aż do skończenia składników.
Ciasto piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić ciasto w formie. Śmietanę podgrzać ale nie gotować. Wrzucić do śmietany połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.
Polewą polać ciasto i schłodzić w lodówce.
SylaUla
WanilioweImprowizacj
SylaUla napisał(a):