beta

beta

Kucharz
[Przepisów: 11]

Budyniowa szarlotka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mieszamy składniki z ciasta, ugniatamy i dzielimy na 2 części. Jedną część rozkładamy na blasze

Budyniowa szarlotka

Składniki:

Budyniowa szarlotka

 

  • Ciasto:
  • 3,5 szkl mąki
  • 0,75 szkl cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 margaryna
  • 1całe jajko
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany

 

 

Sposób przygotowania:

Budyniowa szarlotka
Mieszamy składniki z ciasta, ugniatamy i dzielimy na 2 części. Jedną część rozkładamy na blasze, sypiemy odrobiną bułki tartej i wkładamy obrane połówki jabłek. Sypiemy cynamonem. Kolejno gotujemy budyń i wlewamy na jabłka, na wierzchu układamy 2 część ciasta. Pieczemy przez około godzinę na złoty kolor.