hathor5

hathor5

Szef Kuchni
[Przepisów: 51]

Budyniowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne budyniowe muffinki na oleju

Budyniowe muffinki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Budyniowe muffinki

 

  • 200 ml oleju
  • 100 gram cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2 budynie bez cukru
  • 1 szklanka mąki

Sposób przygotowania:

Budyniowe muffinki
Jajka roztrzepać w mikserze dodać cukier puder i cukier waniliowy oraz olej. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, budyń i przesiać. Do mieszaniny jajek dodać mleko, a następnie po trochę suche składniki. Wszystko dokładnie zmiksować. Mieszanina powinna nie być zbyt gęsta. Do foremek włożyć papilotki i wlać 1/3 wysokości foremki, aby nie wylały się podczas pieczenia. Piec prze około 20 minut w temperaturze 160 stopni.
Budyniowe muffinki
Wszystkie składniki wymieszać w miskerze
Budyniowe muffinki