Sposób przygotowania:
Budyniowe naleśniki
1. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. ( Budynie dodajemy w proszku. Ciasto wychodzi dość rzadkie i takie ma być) . Następnie ciasto odstawiamy na około 30 minut żeby odpoczęło.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
3. Podajemy ciepłe lub zimne z ulubionymi dodatkami. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wyszło mi 14 naleśników o średnicy 20 cm.
2. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.
3. Podajemy ciepłe lub zimne z ulubionymi dodatkami. Smacznego życzę.
Rady:
Z przepisu wyszło mi 14 naleśników o średnicy 20 cm.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję.