Sposób przygotowania:
Szpinakowo- drobiowe kotlecikiETAP 1
![Szpinakowo- drobiowe kotleciki Szpinakowo- drobiowe kotleciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szpinakowo-drobiowe-kotleciki-511795.jpg)
Liście szpinaku przepłukujemy i osuszamy. Tak przygotowane przysmażamy na niewielkiej ilości oleju do utraty objętości. Gotowy zdejmujemy z ognia i studzimy.
ETAP 2
![Szpinakowo- drobiowe kotleciki Szpinakowo- drobiowe kotleciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szpinakowo-drobiowe-kotleciki-511796.jpg)
Między czasie umyty i osuszony filet kroimy w drobną kostkę. Do pokrojonego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Składniki mieszamy.
ETAP 3
![Szpinakowo- drobiowe kotleciki Szpinakowo- drobiowe kotleciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szpinakowo-drobiowe-kotleciki-511797.jpg)
Przestudzony szpinak, jajko oraz mąkę dodajemy do mięsa.
ETAP 4
![Szpinakowo- drobiowe kotleciki Szpinakowo- drobiowe kotleciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szpinakowo-drobiowe-kotleciki-511798.jpg)
Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
ETAP 5
![Szpinakowo- drobiowe kotleciki Szpinakowo- drobiowe kotleciki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/szpinakowo-drobiowe-kotleciki-511799.jpg)
Na patelni rozgrzewamy olej. Z przygotowanej masy wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki. Uformowane wykładamy na rozgrzany tłuszcz.
Kotleciki smażymy z dwóch stron do miękkości.
Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
SylaUla
gusia1000