Sposób przygotowania:
Szpinakowo- drobiowe kotlecikiETAP 1

Liście szpinaku przepłukujemy i osuszamy. Tak przygotowane przysmażamy na niewielkiej ilości oleju do utraty objętości. Gotowy zdejmujemy z ognia i studzimy.
ETAP 2

Między czasie umyty i osuszony filet kroimy w drobną kostkę. Do pokrojonego dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Składniki mieszamy.
ETAP 3

Przestudzony szpinak, jajko oraz mąkę dodajemy do mięsa.
ETAP 4

Całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
ETAP 5

Na patelni rozgrzewamy olej. Z przygotowanej masy wilgotnymi dłońmi formujemy kotleciki. Uformowane wykładamy na rozgrzany tłuszcz.
Kotleciki smażymy z dwóch stron do miękkości.
Gotowe odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
SylaUla
gusia1000