Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Budyniowe racuchy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki sposób na coś słodkiego do kawy. W ciągu 20 minut mamy racuchy zrobione, na bazie proszku budyniowego.

Budyniowe racuchy

Składniki:

Budyniowe racuchy

 

  • 20 łyżek mąki pszennej
  • 4 całe jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 szklanka mleka
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypki

Sposób przygotowania:

Budyniowe racuchy

ETAP 1:

Budyniowe racuchy

1. Mąkę wsypujemy do miski, wbijamy jajka, dodajemy cukier puder, proszę do pieczenia, budyń w proszku suchy, mieszając stopniowo wlewamy mleko, uważając żeby nie zrobiły się nam grudki.

ETAP 2:

Budyniowe racuchy

2. Olej rozgrzewamy na głębokiej patelni i nakładamy ciasto łyżeczką, wcześniej namoczoną w gorącym oleju.

ETAP 3:

3. Po usmażeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.

4. Gotowe.

5. Smacznego.