ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sernik jest bardzo puszysty, aksamitny, aromatyczny, z brzoskwiniami z puszki smakuje wyśmienicie na każdą okazję.

Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach

 

  • jajka 6 sztuk "L",
  • masło 100 gram miękkie,
  • cukier 3/4 szklanki,
  • twaróg waniliowy 1 kg wiaderko,
  • kasza manna 1/2 szklanki,
  • budyń waniliowy 1 opakowanie,
  • brzoskwinie w syropie 1 puszka mała,
  • biszkopty 200 gram

 

  • polewa: czekolada mleczna 100 gram,
  • śmietana 100 gram,
  • kakao 1 łyżka,
  • posypka kolorowa - ile potrzeba

Sposób przygotowania:

Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, masło ubić mikserem do białości z 3 minuty na najwyższych obrotach.

Dodać twaróg waniliowy z wiaderka, wsypać budyń, kaszkę manną, odsączone z soku brzoskwinie (są miękkie i mikser je rozdrobni na kawałeczki), mikserem połączyć składniki.

Dwie tortownice 18 cm (lub jedna 26 cm) z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty, wylać masę serową, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, serniki piec około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki wystudzić.

Czekoladę połamać do garnuszka, dodać śmietanę, kakao i na małym ogniu mieszać do rozpuszczenia czekolady, polać polewą serniki i posypać kolorową posypką, schować do chłodnego miejsca.
Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach
Jeśli ser jest smakowy to nie trzeba dodać aromatu.
Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach
Brzoskwinie są miękkie i mikser je szybko rozdrobni.
Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach
Jedna forma 26 cm lub dwie 18 cm foremki.
Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach
Polewa ze śmietaną jest lśniąca, nie pęka po wystudzeniu.
Sernik z wiaderka z brzoskwiniami ba biszkoptach