Sposób przygotowania:
Budyniowiec na krakersach bez pieczenia
Całą ilość mleka rozdzielić na pół. Jedną część przelać do garnka i dodać do niej margarynę i oba cukry. Drugą część mleka umieścić w innym dowolnym naczyniu i dodać do niej żółtka, mąkę i śmietankowy budyń bez dodatku cukru. Mleko w garnku z dodatkami nastawić na gotowanie, zaś mleko w drugim pojemniku dokładnie rozmieszać z żółtkami, mąką i budyniem. Gdy mleko na kuchence zacznie wrzeć, unosić się do góry przelać do niego zawartość pojemnika, w którym mleko zostało wymieszane z żółtkami, mąką i budyniem. Po przelaniu zawartości pojemnika do gotującego się mleka jeszcze chwilę gotować całość ciągle mieszając do momentu powstania masy o budyniowej konsystencji. Blachę o wymiarach 24x28 wyłożyć folią aluminiową i na jej spód poukładać pierwszą warstwę krakersów. Na krakersy wylać jeszcze ciepłą budyniową masę. Na wierzchu budyniowej masy ułożyć drugą warstwę krakersów. Ciasto z wierzchu obsypać cukrem pudrem przesianym przez siteczko. Ciasto po przygotowaniu przełożyć do lodówki i tam też je przechowywać.