wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Budyniowy zawrót głowy

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Mojemu synkowi tradycyjny budyń już dawno się znudził, ciągle wiec go udoskonalam. Oto jedna z wersji...Polecam!

Budyniowy zawrót głowy

Składniki:

Budyniowy zawrót głowy

 

  • opakowanie budyniu waniliowego lub smietankowego;
  • szklanka platkow do mleka o smaku czekoladowym;
  • herbatniki typu markizy z czekoladowym nadzieniem;
  • kawalki brzoskwini z puszki;
  • 2 mandarynki;
  • starta czekolada lub czekoladowe platki do przybrania

Sposób przygotowania:

Budyniowy zawrót głowy
Ugotowac budyn wedlug wersji na opakowaniu. Mozna wybrac dowolny smak budyniu. Pucharki schlodzic chwile w lodowce. Na dnie pucharkow ulozyc herbatnik z czekoladowym nadzieniem, na herbatniku ulozyc platki do mleka o czekoladowym smaku i kilka kawalkow owocow. Moga to byc brzoskwinie, maliny, truskawki, jagody, nawet owoce z kompotu. Wszystkie warstwy zalac goracym budyniem. Gdy deser troszke ostygnie przybrac dowolnymi owocami, platkami czekoladowymi lub owocowa konfitura. NIby zwykly budyn, ale smakuje juz o niebo przyjemniej. I do tego cieszy oczy;). SMACZNEGO!