Sposób przygotowania:
Bukiet warzyw w sosie rozmarynowym
Cukinię kroimy w plasterki, solimy, odstawiamy na około 20 minut, odciskamy z nadmiaru soku. Osuszamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy do niech pokrojoną w paseczki paprykę, posiekaną cebulkę. Brokuł dzielimy na różyczki, marchew kroimy w talarki - blanszujemy. Oba warzywa dodajemy do cukinii. Składniki mieszamy i dusimy ok. 5-7 minut.
Przygotowujemy sos: czosnek przeciskamy przez praskę, ucieramy ze solą, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Sos dodajemy do warzy i mieszamy.
Podajemy na ciepło same warzywa lub np. z ryżem, pieczonymi ziemniaczkami.
Przygotowujemy sos: czosnek przeciskamy przez praskę, ucieramy ze solą, dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Sos dodajemy do warzy i mieszamy.
Podajemy na ciepło same warzywa lub np. z ryżem, pieczonymi ziemniaczkami.