Sposób przygotowania:
Bukiet warzyw z podrobami
Żołądki bardzo dokładnie oczyścić i umyć.Włożyć do garnka wraz z porem,selerem,marchewką i pietruszką.Zalać zimną wodą i zagotować.Dodać sól i pieprz.Gotować,aż żołądki będą miękkie(ok.1 godz.15 min.)Pozostawić w wywarze do wystygnięcia.Następnie odcedzić(wywaru nie wylewać)i przekrawać na połówki.Do wywaru wrzucić mrożone warzywa i ugotować al dente(ok.8-10 min).Odcedzone warzywa przełożyć na gorący półmisek.Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę.Dodać żołądki i chwilę wszystko smażyć.Oprószyć mąką.Dokładnie wymieszać, dolać wywar z gotowania(uważać,aby sos nie był za rzadki).Mieszać,aż sos zacznie gęstnieć.Żołądki wyłożyć na półmisek z warzywami.Przed podaniem polać warzywa oraz żołądki sosem lub sos podać osobno w sosjerce.