kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Bułeczka śniadaniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bułeczki śniadoniowe nadają się do masła, wędliny, dżemów, pasztetów, serów... Bo to bułeczki pszenne:-)

Bułeczka śniadaniowa

Składniki:

Bułeczka śniadaniowa

 

Sposób przygotowania:

Bułeczka śniadaniowa
Przygotuj rozczyn i odstaw na 20 minut. Dodaj do mąki sól, rozczyn i tyle wody, aby uzyskać ciasto o dosyć gęstej konsystencji. Wyrabiać przez pół godziny aż zacznie odstawać od ręki. Nakryj ciast czystą ściereczką i odstaw na 2 godziny. Lekko uformuj ręką bułeczki lu b bochenek. Ułóż w natłuszczonej blasze. Odstaw na 30 min. Po tym czasie posyp makiem lub kminkiem i piec przez ok. 50 minut.
Smacznego!;-)

Tagi:

mak