Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Chleb pszenny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapach unosi się po całym domu, wszyscy biegną na śniadanie, bo nie ma, nic smaczniejszego jak domowy chleb. Poniżej znajduje się przepis na bardzo szybkie, proste przygotowanie chleba.

Chleb pszenny

Składniki:

Chleb pszenny

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenny

I

Chleb pszenny

1. Drożdże rozrabiam w letnim mleku.
2. Do miski wsypuję mąkę, sól, cukier, wlewam mleko z drożdżami, oliwę z oliwek i wyrabiam ciasto. Ciasto przekładam do formy natłuszczonej olejem, odstawiam na jedną godzinę w ciepłe miejsce.
3. Po tym czasie chleb piekę w rozgrzanym piekarniku 45 minut w 180°C.
4. Chleb gotowy.
5. Smacznego.