Sposób przygotowania:
Bułeczki 5
Mleko podgrzewamy do temp pokojowej. Drożdże rozcieramy z cukrem i odstawiamy do wyrośnięcia. Do naczynia wsypujemy mąkę, mleko, jajka, sól i zaczyn z drożdży. Zagniatamy ciasto drożdżowe i odstawiany na około godzinę do wyrośnięcia. Z ciasta formujemy kuleczki i wykładamy na ściereczkę, na około 10 minut, by podrosły a następnie na natłuszczoną blachę. Bułeczki smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy ok. 1/2 godziny w 200 stopniach.
zewa
2milutka
godzinę w 200 stopniach zostałyby wióra a nie bułki:(
mika3008
no tu akurat racje macie dziewczyny. pisałam i piekłam w nocy i już mi sie wszystko pokiełbasiło. dam potem przepis do edycji, ale dopiero wieczorem. Miało by pół godziny. sorki