Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z budyniem o smaku marcepanu
Słodką śmietankę mieszamy z ciepłą wodą i łyżeczką cukru wkruszamy drożdże oprószamy łyżką mąki pszennej i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do dużej miski wsypujemy mąkę mieszamy ze szczyptą soli oraz cukrami, dodajemy żółtka i wyrośnięty zaczyn,zagniatamy ręką, po chwili wlewamy ciepłe ale nie gorące rozpuszczone masło- ja rozpuszczam w mikrofali i zagniatamy ciasto formując kulę.Odstawiamy w ciepłe miejsce na tak długo aż podwoi wyraźnie swoją objętość. Budyń do nadzienia przygotowujemy tak jak w przepisie na opakowaniu. Z wyrośniętego ciasta formujemy małe kule około 10 sztuk nam wyjdzie z tej porcji środek spłaszczamy literatką tworząc wgłębienie na nadzienie. W środek wkładamy po łyżce ugotowanego budyniu, posypujemy płatkami migdałów i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Puchate bułeczki wstawiamy do nagrzanego do 180*c piekarnika i pieczemy około 20 minut-do lekkiego zrumienienia. Podajemy ostudzone.