Sposób przygotowania:
Bułeczki drożdżowe z marmoladą i wiórkami
Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże i cukier, mieszamy. Następnie dodajemy jajka, mleko i rozpuszczone masło. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę.
Z ciasta formujemy kulki wielkości mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżeczkę marmolady i zlepiamy brzegi formując kuleczkę.
Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego
Z ciasta formujemy kulki wielkości mandarynki, spłaszczamy. Wykładamy łyżeczkę marmolady i zlepiamy brzegi formując kuleczkę.
Bułeczki wykładamy na blaszkę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego