Sposób przygotowania:
Ciasto kajmakowe z bananemWykonanie ciasta:
 
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem waniliowym na puszystą masę, stopniowo wbijamy po jednym jajku i ucieramy, dodajemy masę krówkową i ucieramy, na koniec wsypujemy mąkę tortową, kasze mannę i proszek do pieczenia, wlewamy mleko i całość dokładnie ucieramy.
Do pieczenia:
 
Ciasto przekładamy do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm.
Do pieczenia:
 
Banany obieramy ze skórki, skrapiamy obficie sokiem z cytryny i wciskamy je lekko w ciasto.
Pieczenie:
 
Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut, sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczone. Studzimy i wyjmujemy z foremki.
Podanie:
 
Wystudzone ciasto kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.
Foremka o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. 
Ciasto można pokroić na około 16 porcji.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
skuter5
Babeczka35
Bardzo polecam upiec :)