Sposób przygotowania:
Bułeczki dyniowe z marmoladą różaną
Mleko zmieszać z ciepłym przecierem dyniowym (starłam dynię na tarce, udusiłam na suchej patelni i zmiksowałam). Wsypać łyżkę cukru, dodać drożdże i mieszać do rozpuszczenia. W misce wymieszać mąkę z cukrem cytrynowym i 2 łyżkami zwykłego, dodać cynamon, wlać rozczyn i zagnieść jednolite ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na półtora godziny do wyrośnięcia. Następnie lekko zagnieść. Ciasto podzielić na 10 kawałków. Rozpłaszczyć i nałożyć na każdy placek po łyżeczce czubatej marmolady różanej. Skleić i uformować bułeczki. Ułożyć je na blasze (ułożyłam 8szt w tortownicy o średnicy 25cm, dwie ułożyłam luzem). Odstawić do wyrośnięcia na około 20-30 minut. W tym czasie przygotować kruszonkę. Składniki posiekać nożem, wyrobić palcami na okruchy. Posypać bułeczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 30 minut. Wyjąć z obręczy, ostudzić. Podzielić na porcje i podawać