Sposób przygotowania:
Bułeczki dyniowe
Do miski przesiać suche składniki ( mąkę, proszek cukier i sól). Do suchych składników wkroić zimne masło, a następnie wyrobić ręcznie.
W osobnej misce roztrzepać jajka, dodać do nich mleko, pure z dyni oraz rodzynki. Wymieszać do połączenia. Kolejno połączyć składniki z obu misek i wyrobić tak aż powstanie jednolita klejąca się masa (musi się kleić).
Mocno oprószyć blat maka i rozwałkować ciasto na grubość półtora cm. Wycinać szklanka kółka o średnicy 5cm. Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 230 stopni przez 15 minut.
W osobnej misce roztrzepać jajka, dodać do nich mleko, pure z dyni oraz rodzynki. Wymieszać do połączenia. Kolejno połączyć składniki z obu misek i wyrobić tak aż powstanie jednolita klejąca się masa (musi się kleić).
Mocno oprószyć blat maka i rozwałkować ciasto na grubość półtora cm. Wycinać szklanka kółka o średnicy 5cm. Ułożyć na blasze i piec w temperaturze 230 stopni przez 15 minut.
biedroneczki