Sposób przygotowania:
Bułeczki francuskie - krawaty- z serem
Cukier kryształ lekko karmelizujemy ( nadzienie wtedy ma taki specyficzny smak, który ja uwielbiam), lub nie. Biały ser mielimy w maszynce lub przecieramy przez sitko, dodajemy cukier waniliowy i cukier kryształ lekko skarmelizowany i wymieszany z 2 - 3 łyżkami śmietany, oraz żółtka, i dokładnie ucieramy mikserem lub drewnianą "pałką" w misie do ucierania maku. Ciasto francuskie lekko rozmrażamy, rozwałkowujemy, kroimy w prostokąty np 4 x 20:22 cm. Na pokrojone prostokąty nanosimy masę serową - pozostawiając 1 cm brzegi puste brzegi. Prostokąty składamy na pół , tak, aby powstała nam bułeczka 4 x 10 cm. Brzegi bułki starannie dociskamy, zamykając ser w środku. Następnie energicznym ruchem skręcamy bułkę w połowie długości, taki jakbyśmy robili węzeł ( jedna część bułeczki jest przekręcona o 360 stopni, czyli spodnia część znajdzie się na wierzchu. Białko rozbełtujemy i smarujemy nim bułeczki po wierzchu. Bułki układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce odstawimy je na 10 - 15 minut aby "odpoczęły". Wstawiamy do nagrzanego do 190 - 200 stopni C piekarnika i pieczemy na złoty kolor około 30 - 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika schłodzone bułeczki możemy posypać cukrem pudrem lub posmarować pomadą zrobioną z cukru pudru, soku cytrynowego i odrobiny wody.