BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 214]

Bułeczki łódki nadziewane pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chrupiące bułeczki z pikantnym nadzieniem smakują wyśmienicie.

Bułeczki łódki nadziewane pieczarkami

Składniki:

Bułeczki łódki nadziewane pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki łódki nadziewane pieczarkami
Bułki kroimy na pół , wzdłuż przedziałka . Wydrążamy środek . Pieczarki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą , kroimy . Na patelni roztapiamy masełko , dodajemy pieczarki i dusimy około 10 minut . Jajka ugotowane na twardo obieramy , siekamy drobno . Usmażone pieczarki i posiekane jaja doprawiamy do smaku , razem mieszamy . Tak przygotowaną masą napełniamy połówki bułki . Do miseczki wlewamy trochę mleka , zanurzamy w nim bułki z obydwu stron , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju . Bułeczki mają być rumiane z jednej i z drugiej strony .