Sposób przygotowania:
Bułeczki maślane z kruszonką 3
Z powyższych składników (na kruszonkę) ugniatamy kruszonką. W foli przekładamy ją do zamrażalnika. Ze składników na bułeczki robimy zaczyn: drożdże, trochę cukru i 3 łyżki mleka mieszamy. Gotową masę odkładamy na 15 min. Jaja z resztą cukru ubijamy na pianę. Łączymy składniki: mąka, zaczyn, ubite jaja, roztopione masło, sól. Całość wyrabiamy przez około 15 min. przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę. Po godzinie wyrabiamy bułeczki układamy na formie w sporych odległościach ponieważ urosną one jeszcze 2 krotnie po kolejnym odłożeniu i przykryciu ściereczką na 1 godzinę. Roztrzepujemy bejce. Każdą bułeczkę smarujemy i posypujemy kruszonką. Pieczemy 25 min w temp. 200 stopni.