Sposób przygotowania:
Bułeczki na słono
Ciasto jest na początku luźne więc najlepiej przygotować je w misce. Do miski przesiać mąkę i na sucho wymieszać z solą i rozkruszonymi drożdżami, następnie dolać wodę i wymieszać ciasto ( można to zrobić robotem z końcówkami do ciasta),mieszamy wszystko około 5 min, gotowe ciasto odstawić do wyrośnięcia, na koniec wyrastania w ciasto wgnieść delikatnie połowę bobu. Ciasto nawet po wyrośnięciu jest klejące więc używamy sporo mąki do rąk, z wyrośniętego ciasta uformować cztery płaskie bułki i ułożyć je na natłuszczonej blaszce. Na bułkach ułożyć resztę bobu i obłożyć dokładnie cebulą pokrojoną w piórka, wierzch bułek posypać solą i tymiankiem( najlepiej świeżym) Piec w temp. 190 st do 20 min, podawać gorące.