Sposób przygotowania:
Bułeczki pizzowe z cebulką.
Zrobić zaczyn z drożdży, łyżeczki cukru i letniej wody. Odstawić na 15 min. Wsypać do misy przesianą mąkę,dodać zaczyn, przyprawy, cebulkę grillowaną i oliwę. Wyrabiać rękoma, aż ciasto zacznie odchodzić od dłoni. Wtedy to odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ponad godzinę. Piekarnik rozgrzać do 190 st. C, a ciasto odrywać na kawałki, formując z nich średnie bułeczki. Można nawet naciąć ich środek w krzyżyk lub w inne wzorki. Posmarować lekko bułki białkiem po wierzchu. Układać na lekko natłuszczonej blasze i wstawić do piekarnika na 30 min. lub trochę dłużej, dopóki się nie zrumienią. Po upieczeniu wyjąć i podawać na śniadanie z serkiem białym lub żółtym.