Bułeczki serowe z dżemem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo łatwy sposób na takie jakby drożdżówki, słodkie bułeczki z białego, twarogowego sera. Nadziane dżemem truskawkowym, ale w roli nadzienia można wykorzystać budyń, świeże owoce, czy dżem o ulubionym smaku.

Bułeczki serowe z dżemem truskawkowym

Składniki:

Bułeczki serowe z dżemem truskawkowym

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki serowe z dżemem truskawkowym
Biały ser, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną ( można zamienić na proszek budyniowy) oraz erytrytol ( lub coś innego do dosłodzenia) umieścić razem w misce lub na stolnicy, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na tyle części, ile chcemy mieć drożdżówek (zwykle dzielę na 6 - wtedy mam 6 mniejszych placków lub na 4 - powstaje 4 większe bułeczki).

Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Brać każda część ciasta i spłaszczać na blaszce. W każdym spłaszczonym placku na środku robić wgłębienie ( można sobie pomóc kubkiem, odciskając go w każdym placku). Do wgłębienia nakładać dżem.

Po nadzianiu dżemem wstawić blaszkę z surowymi jeszcze bułeczkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.