Sposób przygotowania:
Bułeczki serowe z dżemem truskawkowym
Biały ser, jajka, mąkę pszenną i ziemniaczaną ( można zamienić na proszek budyniowy) oraz erytrytol ( lub coś innego do dosłodzenia) umieścić razem w misce lub na stolnicy, zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na tyle części, ile chcemy mieć drożdżówek (zwykle dzielę na 6 - wtedy mam 6 mniejszych placków lub na 4 - powstaje 4 większe bułeczki).
Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Brać każda część ciasta i spłaszczać na blaszce. W każdym spłaszczonym placku na środku robić wgłębienie ( można sobie pomóc kubkiem, odciskając go w każdym placku). Do wgłębienia nakładać dżem.
Po nadzianiu dżemem wstawić blaszkę z surowymi jeszcze bułeczkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
Dużą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Brać każda część ciasta i spłaszczać na blaszce. W każdym spłaszczonym placku na środku robić wgłębienie ( można sobie pomóc kubkiem, odciskając go w każdym placku). Do wgłębienia nakładać dżem.
Po nadzianiu dżemem wstawić blaszkę z surowymi jeszcze bułeczkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.