Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Bułeczki Śliweczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Polecam gorąco.Pychotka.Serwuję na przyjęciach swoich dzieci a i starsi się zajadają.

Bułeczki Śliweczki

Składniki:

Bułeczki Śliweczki

 

  • 10 bułek
  • około 1/2 kilograma mięsa mielonego(maże być z rosołu)
  • 1/4 puszki groszku konserwowanego
  • 1 cebula
  • 1/4 papryki czerwonej
  • koncentrat pomidorowy
  • 1 ząbek czosnku
  • żółty ser
  • 1 jajko
  • trochę natki pietruszki
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Bułeczki Śliweczki
Z bułek odciąć wierzchy,wydrążyć miąższ.Mielone mięso podsmażyć na rumiano,w połowie smażenia dodać czosnek i paprykę.Osobno podsmażyć cebulę.Dodać do mięsa wraz z koncentratem pomidorowym i chwilę poddusić.Przyprawić solą i pieprzem.Przełożyć do miseczki,wsypać groszek,posiekaną drobniutko natkę pietruszki,jajko.Wyrobić na jednolitą masę.Faszerować bułeczki,na wierzchu posypać startym na drobnych oczkach żółtym serem.Bułki zapiekać w piekarniku około 15 minut.