Sposób przygotowania:
Bułeczki śniadaniowe
50ml wody mieszamy z drożdżami, łyżeczką cukru, łyżką mąki i pozostawiamy na 15 minut. Łączymy mąkę, rozczyn drożdżowy, sól, oregano, oliwę z oliwek i resztę wody wyrabiając gładkie ciasto. Zagniatamy elastyczne ciasto. Odkładamy na około 30 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie z ciasta odrywamy małe kawałki i formujemy z nich bułeczki z przedziałkiem (najłatwiej zrobić go mokrym nożem).
Bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy przez 15 minut w 190 stopniach C.
Po tym czasie z ciasta odrywamy małe kawałki i formujemy z nich bułeczki z przedziałkiem (najłatwiej zrobić go mokrym nożem).
Bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy przez 15 minut w 190 stopniach C.