Sposób przygotowania:
Bułeczki z cynamonem
Mleko podgrzać, a następnie dodać do niego mąkę pszenną. Drożdże rozdrobnić nożem i połączyć je z mlekiem i mąką. Do tego dodać również cukier, jedną łyżkę cynamonu oraz wbić jedno całe jajko. Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać i ugnieść na ciasto. Margarynę roztopić na niedużym ogniu, następnie ostudzić i dodać do ciasta. Ponownie wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ciasto dać do jakiegoś naczynia, przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce, aby wyrosło. Kiedy ciasto już wyrośnie to należy formułować okrągłe bułeczki i układać je na formie obłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej tłuszcze. Bułeczki delikatnie posmarować białkiem ( nada im to blasku), a następnie posypać z wierzchu cynamonem. Bułeczki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20 -25 minut.