Sposób przygotowania:
Bułeczki z karmelem
W małym rondelku rozpuścić cukier i lekko zrumienić, następnie zalać 1/2 szklanki gorącej wody i po całkowitym rozpuszczeniu się karmelu wystudzić. Drożdże rozpuścić w pozostałej ciepłej wodzie. Mąki wymieszać na sucho dodać sól, karmel, drożdże, olej i zagnieść gładkie ciasto które wyrabiać około 5 minut ja wyrabiałam robotem. Ciasto po wyrobieniu odstawić do wyrośnięcia, następnie ciasto wyjąc na podsypany mąką blat i lekko rozciągnąć, następnie pociąć na rąby lub uformować zwykłe okrągłe bułeczki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze raz odstawić do podrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować po wierzchu zimna wodą i posypać słonecznikiem. Piec w temp. 220 st około 15 minut.