Sposób przygotowania:
Bułeczki z nadzieniem groszkowym
Składniki ciasta mieszamy ze sobą, wyrabiamy i zostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy wszystko jeszcze przez 3 minuty. Dodajemy przyprawy i zostawiamy do ostygnięcia. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy ser, groszek i szynkę z cebulą. Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, wykrawamy z niego kwadratu o boku 10 x 10 cm. Na każdy kwadrat nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy bułeczki. Brzegi dokładnie sklejamy. Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, smarujemy białkiem i zostawiamy do wyrośnięcia na około 25 minut. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut.
Smacznego!
Cebulę kroimy w drobną kostkę, szklimy na oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę i smażymy wszystko jeszcze przez 3 minuty. Dodajemy przyprawy i zostawiamy do ostygnięcia. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy ser, groszek i szynkę z cebulą. Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, wykrawamy z niego kwadratu o boku 10 x 10 cm. Na każdy kwadrat nakładamy 2 łyżki farszu i zawijamy bułeczki. Brzegi dokładnie sklejamy. Bułeczki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, smarujemy białkiem i zostawiamy do wyrośnięcia na około 25 minut. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez 20 minut.
Smacznego!